Trots

Wat ooit begon met een blog eindigde met een super mooi juryrapport!

Het begon allemaal met een blog van Pauline. Zij liet mij dit lezen en ik flapte er uit dat het leuk zou zijn om hier een boek van te maken. Dat wilde Pauline wel, maar alleen als ik de illustraties zou maken. En zo begon onze reis in de wereld van schrijvers en illustrators.

Na een aantal maanden aan teksten en tekeningen gewerkt te hebben was het zover ons boek Vuurvliegje – alles waar je in het leven zoals tegen aan loopt of vliegt – klaar om naar de uitgever te gaan. Maar dan moet je natuurlijk wel een uitgever hebben die geïnteresseerd is. Uiteindelijk zijn wij bij BoekScout terecht gekomen. Zij hebben ons geholpen bij het uitgeven van ons boek.

En februari 2018 hebben wij ons boek gepresenteerd tijdens een boekpresentatie bij Kantoorboekhandel Van Atten in Berkel en Rodenrijs. Daarnaast hadden wij ook een boekpresentatie bij de zebra-fabriek in Veenendaal.

En begin dit jaar, een jaar later, hoorden wij dat ons boek Vuurvliegje genomineerd was voor de vakjuryprijs BoekGoud in de categorie fictie. Hoe leuk en mooi is dat.

Vrijdag 22 maart jl. zijn Pauline Miedema en ik afgereisd naar Soest voor Het Soester Boekenbal. Tijdens deze middag werden de publieks- en vakjuryprijzen BoekGoud uitgereikt. In spanning hoorden wij alle commentaren aan. En toen was het ineens zover…de bekendmaking van de vakjuryprijs in de categorie fictie.

Helaas hebben wij net niet gewonnen, maar hadden wij wel een super mooi juryrapport (zie hieronder):

“Vuurvliegje zit zeer sterk in elkaar, omdat alle elementen van het geheel op elkaar zijn afgestemd en het boek zo vanaf de eerste blik een sirenenzang richting de lezer kan sturen: sla mij open en lees mij. Slechts weinig auteurs slagen erin om op succesvolle wijze door kinderogen en ook volwassen lezers interessant verhaal op papier te zetten. Dit  zit hem vooral in de gelaagdheid en de onderliggende boodschap van jouw tekst. De lichte en poëtische stijl sluit goed aan op de dromerige afbeeldingen en doet hier en daar denken aan Toon Tellegen, zonder aan originaliteit te verliezen. Dit werk is echt boekgoud waard.”.

Daarnaast mochten wij ook een hard copy van ons boek in ontvangst nemen.

Wat een mooie bekroning voor Pauline en mij. Ons eerste boek en dan zo’n resultaat. Dit smaakt naar meer en wie weet komen we dit jaar wel met een nieuw boek!