Wie kan zeggen dat je in het Rijksmuseum hangt?

Wat zijn ze trots, Sakura, Emi, Byeol, Charlotte, Lucia, Livia, Tessa, Najma en Hevi. Hun ‘Nachtwacht’ hangt in het Rijksmuseum. Samen met nog heel veel andere kunstenaars is hun werk uitgekozen voor de expositie Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum.

Vandaag, 15 juli 2019, was het dan ook zover. Sakura, Emi, Byeol en Lotte waren met mij en de meeste andere jonge en oude kunstenaars, op Rembrandts geboortedag, in het museum, om de feestelijke opening bij te wonen.

„We hebben nog nooit zoveel levende kunstenaars in het Rijksmuseum bij elkaar gehad. En ook nog nooit van zoveel levende kunstenaars werk getoond”, zei zakelijk directeur Erik van Ginkel tijdens de opening. „Misschien is er onder de jonge deelnemers wel een nieuwe Rembrandt”, zei juryvoorzitter en hoofd schilderkunst van het museum Pieter Roelofs hoopvol in de museumtuin bij de openingsceremonie.

Bennie Jolink, bekend als zanger van de band Normaal en beeldend kunstenaar, zong „Lang zal hij leven”, ter ere van Rembrandts verjaardag. Daarna waren er taartjes en was de expositie geopend.

En dat de expositie geopend was lieten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen. We hebben onze ogen uitgekeken en wat zijn er allemaal mooie en creatieve werken ingeleverd.

Eenmaal in de zaal waar alle op de ‘Nachtwacht’ geïnspireerde werken hingen, zagen we die van ons natuurlijk meteen! De meiden waren apetrots en na alles uitvoerig te hebben bekeken en te hebben gefotografeerd (hè Emi😉) hebben we even een pauze genomen om vervolgens ook nog bij de echte Nachtwacht op de eregallerij te gaan kijken.
We hebben lang niet alles kunnen zien, dus ga zeker nog een keer terug!

De Lang Leve Rembrandt tentoonstelling is nog tot en met 15 september te bezichtigen in het Rijksmuseum.

Wat hebben we een FANTASTISCHE dag gehad!